News

C-Mec levert onderdelen voor wagen van winnend zonnerace team

26/10/2018

Belgische zonnewagen schrijft geschiedenis en pakt allereerste goud!

CARRERA SOLAR ATACAMA

Donderdag 25 oktober 2018 — Het was een samenwerking tussen 8 verschillende generaties en dat loonde, na een uitdagende race kan het Punch Powertrain Solar Team goud veroveren op de Carrera Solar Atacama. Ze komen als eerste over de eindstreep na 36 uur racen, verdeeld over 5 dagen. In totaal legden ze 2577 km af door het Andesgebergte en langs de kustlijn van Chili

Ongewone race

“Het was een enorme overlevingstocht maar we zijn er geraakt” vertelt Jasper Schrijvers, piloot uit Rotselaar. De race is inderdaad de meest extreme ter wereld, niet enkel het parcours maar ook de weersomstandigheden. Iets waar zowel team als zonnewagen grondig op voorbereid moesten worden. Het team heeft de laatste zes maanden enorm hard gewerkt om hier te staan met hun wagen.

Geschiedenis geschreven

“Als Belgisch Solar Team hebben we voor de allereerste keer goud kunnen pakken,” vertelt Adrian Baiets, teamleider uit Leuven. Ze stonden hier met 8 verschillende generaties van het Punch Powertrain Solar Team. Een samenwerking van ervaring en nieuwe inzichten die duidelijk heeft geloond. “Het team heeft enorm hard gewerkt de laatste 6 maanden om hier te kunnen staan, het was fantastisch om zo’n team tot de overwinning te leiden” klinkt het verder. Een verdiende overwinning!